U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima dodijeljeni su ugovori prijaviteljima koji su ostvarili pravo na potporu u sklopu Javnog natječaja za sufinanciranje/financiranje projekata i programa iz područja socijalne skrbi koje provode udruge u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2024. godinu.

Cilj je ovog poziva promicanje socijalnih usluga, jačanje kapaciteta udruga za rad s osobama s invaliditetom te promicanje zaštite prava osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju.

„Tendencija nam je da u budućnosti što je više moguće povećavamo financijsku omotnicu ovog javnog poziva, budući da se zaista radi o udrugama koje svojim djelovanjem bitno doprinose stvaranju društva po mjeri svakoga pojedinca, stvaranju zdravog okruženja i socijalne uključenosti, odnosno integracije svih društvenih skupina”

poručio je pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.

Ukupna vrijednost natječaja je 16 tisuća eura, a po pojedinom programu mogao se ostvariti iznos od 300 do 1.300 eura. Na natječaj se prijavilo 25 udruga, a 23 ih je ostvarilo pravo na potporu.

 „Naš projekt je dosta opsežan i zahvalni smo na dobivenim sredstvima, svakako će nam dobro doći jer ćemo moći unaprijediti rad udruge. Novac ćemo potrošiti na kreativne radionice koje ćemo spojiti s izletom u prirodu”

istaknula je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Zrno” Marica Zirdum.

„Svake godine nastojimo pomoći udrugama iz područja socijalne skrbi te pojedincima koji svojim programima poboljšavaju i olakšavaju svakodnevni život osobama s invaliditetom te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Želimo se maksimalno posvetiti njihovom radu i pomoći im u ostvarivanju svih prava koja zakonski imaju“

zaključio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.