Odlični rezultati koje je ove sezone ostvario Rukometni klub Bjelin Spačva Vinkovci, razlog su prijemu igrača i uprave navedenog kluba u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.

Vinkovački rukometni klub u svojim redovima ima vrhunskog sportaša, tri juniorska reprezentativca Hrvatske, 13 licenciranih trenera, a u ukupnom poretku Premijer lige Hrvatske seniorska momčad je završila na četvrtom mjestu.

U-11 momčad ostvarila je završnicu Prvenstva koje je odigrano u Poreču. Igrač Lovro Barešić istaknuo je zadovoljstvo rezultatom, odnosno, osvojenim trećim mjestom.

Sezona je bila dobra, borili smo se i uspjeli smo. Najteže su bile utakmice protiv Virovitice i Požege kada smo igrali za prolaz u top četiri,

istaknuo je.

Predsjednik kluba Mirko Mečić sezonu je okarakterizirao kao dugu i tešku, uz problem s ozljedama igrača, no prema njegovim riječima, RK Bjelin Spačva je sve nadoknadio.

Uzeli smo bodove tamo gdje smo trebali uzeti i plasirali smo se na završnicu, odnosno, Ligi za prvaka, te smo na koncu završili na 4. mjestu u Prvenstvu, plasirali smo se na završnicu Kupa Hrvatske i zauzeli smo treće mjesto, što je najveći uspjeh vinkovačkog sporta i rukometa,

naglasio je Mečić, te dodao i ostvareni plasman u Europskoj ligi, koja je drugi rang natjecanja u EHF-u.

Predstavnike vinkovačkog rukometnog kluba primili su pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana VSŽ Franjo Orešković.

Čitajući njihove rezultate zaista me pozitivno iznenadilo. Mislim da nema ništa ljepše nego kad se voli i radi ono što se želi, a oni svojim rezultatima to i pokazuju. Čestitam djeci, njihovim, roditeljima i trenerima. Na ovaj način promoviraju sebe ali i županiju. Želim reći da će županija uvijek biti tu kao prijatelj, potpora i pomoć u svim njihovim daljnjim aktivnostima, a sukladno našim mogućnostima, uvijek ćemo stajati na raspolaganju,

poručio je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković.

Na koncu susreta vinkovačkim su rukometašima uručene rukometne lopte! Zasluženi je to dar Vukovarsko-srijemske županije koja je prepoznala i nagradila njihov rad, trud i uspjeh.