U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije. Na temelju prijava na Javni poziv za prijavu kandidata/kinja za izbor članova Savjeta za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske, Županijska skupština imenovala je 13 članova Savjeta za socijalnu skrb:

 1. Matea Tomić Lučić – predstavnica jedinice područne (regionalne) i lokalne samouprave
 2. Larisa-Katrin Peranović – predstavnica jedinice područne (regionalne) i lokalne samouprave
 3. Nataša Vujčić – predstavnica zavoda
 4. Darija Nikolić – predstavnica domova socijalne skrbi
 5. Vesna Agić Brčina – predstavnica centara za pomoć u kući
 6. Blaženka Hajdek –  predstavnica korisnika
 7. Željka Rajković – predstavnica pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi
 8. Željko Prskalo – predstavnik obrazovanja
 9. Hermina Fridl – predstavnica zdravstva
 10. Dražen Jerković – predstavnik zapošljavanja
 11. Ružica Pandža – predstavnik strukovnih komora
 12. Marija Mišetić – predstavnica udruga
 13. Vlatko Glavaš – predstavnik udruga za promicanje prava korisnika socijalne skrbi

Sjednicu je sazvao i njome predsjedavao, do izbora predsjednika Savjeta za socijalnu skrb, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović. Za predsjednicu županijskog Savjeta za socijalnu skrb jednoglasno je izabrana ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Ilok Darija Nikolić.

Također, članovi Savjeta upoznati su s obvezom donošenja Socijalnog plana Vukovarsko-srijemske županije te prijavom na Javni poziv Ministarstva rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sjednici je nazočio i Goran Koprivnjak iz Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije koji je prigodnom prezentacijom upoznao članove Savjeta o uvjetima Javnog poziva. Novoizabrana predsjednica zahvalila se na iskazanom povjerenju te naglasila kako joj je drago da su u Savjet za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije imenovani stručnjaci iz svih djelatnosti koje nalaže Zakon o socijalnoj skrbi te da se nada da će baš zbog te sveobuhvatnosti i iskustva članova ovaj saziv Savjeta moći odgovoriti svim izazovima i problemima kojih uvijek ima, a posebno u socijalnoj skrbi.

Osim toga, dogovoreno je da će se na sljedećoj sjednici razmatrati o svim potrebnim koracima koje treba poduzeti za donošenje kvalitetnog Socijalnog plana Vukovarsko-srijemske županije koji će svakako pridonijeti razvoju mreže socijalnih usluga kao i poboljšanju kvalitete života svih stanovnika naše županije.