Polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima na obalama Bosuta u Vinkovcima te svetom misom obilježen je Dan Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Vinkovci-Slavija.

Osnovana je prije šest godina, a za dan udruge odabran je 2. svibanj u sjećanje na Borovo Selo, kao i vrijeme kada je najviše dragovoljaca pristupilo oružanim postrojbama.

„Cilj nam je ne zaboraviti naše poginule i umrle jer su dali najviše. Te 1991., bez laganja, bila je ludost uzeti pušku, a znaš da na tebe ide sila i moliš se Bogu da te ne pogodi. Hvala Bogu ima nas koji smo ostali živi i kojima se nije ništa dogodilo. Pravi početak bio je još devedesete kada se organizirala vinkovačka samostalna satnija, ali u svibnju 1991. uključio se jedan veći broj ljudi. Zato smo odredili taj datum kao Dan dragovoljaca i održavamo ga uvijek u subotu iza 2. svibnja”

prisjeća se predsjednik udruge Nikola Marković.

U Domovinskom ratu život je izgubilo osam dragovoljaca sa Slavije, a prije nekoliko dana umrla je i 50. osoba od rata.

Počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odale su obitelji umrlih i poginulih, u ime Vukovarsko-srijemske županije član Savjeta za branitelje župana Dražen Đaković, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić te ostale udruge i branitelji.