Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije svoja je vrata otvorio prije malo više od godinu dana, a trenutno broji oko sto korisnika terapija i njih 18 na poludnevnom boravku.

Prvi rođendan proslavili su priredbom korisnika, plesom i pjesmom, a predstavljeni su i rezultati koji su nadmašili sva očekivanja. Ravnateljica Centra Nikolina Beljo istaknula je kako su s aktivnim radom počeli u kolovozu, a od 40 očekivanih prijava do kraja godine, Centar je primio 70 prijava u svega deset radnih dana. „Rezultati prve godine su iznad svih očekivanja. Trenutno brojimo oko 100 korisnika kroz razne terapije i 18 korisnika poludnevnog boravka u kojemu svaki dan imaju kuhani objed, zahvaljujući anonimnom donatoru koji pomaže s prehranom. Ukupno smo zadovoljni i sretni što smo uspjeli zaokružiti ovu godinu s velikim uspjesima. Naši korisnici sve su jako dobro prihvatili i sviđa im se ovdje dolaziti”, rekla je Beljo posebno istaknuvši uslugu senzorne sobe koju je osnivač, Vukovarsko-srijemska županija, platila više od 20 tisuća eura, a riječ je o sobi s posebnim elementima od kojih svaki mora imati certifikat, mora biti siguran i posebno ugrađen kako bi djeca koja ih koriste bila sigurna.

Podršku radu Centra i nakon godinu dana dao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. „Očekivao sam da će Centar jako dobro raditi. Kadrovski je ekipiran što je jako dobro, no ovi uvjeti su tek početak priče. U budućnosti se razmišlja o jednom većem centru jer svakako za to ima razloga, mislim da mi kao društvo moramo biti osjetljiviji prema onima kojima je to potrebno. Veliko hvala i potpora svim djelatnicima”, istaknuo je župan.

Usluge Centra sve su traženije, posebice one kao što su usluga savjetovanja roditelja ili pravnog savjetovanja, što potvrđuje da će Centar s vremenom samo rasti i razvijati se.