Na još jednoj Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina, održanoj 9. i 10. lipnja u Vinkovcima, ponos svojom tradicijom i baštinom pokazalo je oko tisuću sudionika, najmlađih stanovnika naše županije. Za organizaciju manifestacije bila je zadužena Zajednica kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije, a svoje folklorno umijeće prvi dan smotre pokazalo je 15, a drugi dan 22 skupine.

Za odabir najboljih zaduženo je stručno povjerenstvo u sastavu: Jelena Draksler iz Osijeka, koja ocjenjuje ukupni dojam, ples i scensku primjenu folklora, Ana Zlatunić iz Županje, koja ocjenjuje glazbu i pjevanje i Tomislav Vidinović iz Tordinaca, koji ocjenjuje odijevanje i oglavlja. Zbrojem njihovih ocjena dobit ćemo pobjednika u svakoj kategoriji, a oni će našu županiju predstavljati na državnoj smotri koja će se održati u listopadu u Vinkovcima.

Smotru je i službeno otvorio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Slavonci su uvijek čuvali svoje običaje, duh, ponos, veselu narav, gostoprimstvo, narodne nošnje i tradiciju. Oko tisuću najmlađih stanovnika naše županije koji su jučer i danas nastupali na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina još su jednom potvrdili da će to i ostati tako te da se ne moramo brinuti za budućnost“

zaključio je župan.