Župan Božo Galić sudjelovao je na 10. Međunarodnoj konferenciji „Razvoj javne uprave“, pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave Republike Hrvatske, a u organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Središnja tema bila je “Digitalizacija javne uprave” na kojoj su nazočni brojni uzvanici i sudionici konferencije. Ovim skupom ujedno se obilježava 15 godina rada Veleučilišta “Lavoslav Ružička”. 

Tom prigodom državna tajnica u Ministarstvu uprave Katica Prpić istaknula je da je resorno ministarstvo uz donošenje strategija akcijskih planova zakonskog okvira pristupilo izradi i provođenju cijelog niza projekata koji će unaprijediti upravo taj dio poslovanja bilo da je riječ o poslovnim subjektima ili građanima koji surađuju s Javnom upravom. Neki od projekata su: e-poslovanje, e-upisi, e-potpis, e-pečat, e-novorođenče, e-kvaliteta i cijeli drugi niz projekata. „Hrvatska se trudi sustići ostale europske zemlje po pitanju digitalizacije. Neke zemlje su razvijenije, a sa nekim smo zemljama uz bok – izjavila je Prpić

Konferenciji su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikola Mažar te župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.