U Ružičkinoj kući u Vukovaru održan je XVI. znanstveno-stručni simpozij „Ratna bolnica Vukovar 1991. – dr. Juraj Njavro“ pod posebnim epidemiološkim mjerama. Bila je to prigoda i za prezentaciju monografije „Hrvatski sanitet ličke bojišnice“.

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i ratna ravnateljica vukovarske bolnice mr.sc. Vesna Bosanac, zahvalila je svim sudionicima simpozija te je istaknula: – „Jedan od naših ciljeva je ovim simpozijem prenijeti naša znanja i načine pristupa problemima i kriznim situacijama mladim kolegama liječnicima i medicinskim sestrama, ali i što je najvažnije, ostaviti iza sebe mlade koji će slijediti naš put“.

Vukovarski liječnici, medicinske sestre i gosti iz drugih znanstvenih ustanova bili su predavači na simpoziju, koji je organizirala Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. – Županijskog ogranka Vukovar i Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Ministarstva hrvatskih branitelja, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Simpoziju je nazočio i sve nazočne pozdravio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.