Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić danas je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisao ugovore s korisnicima potpore u poljoprivredi ostvarene putem Javnog poziva. Potporu je dobilo njih 52, na što je Vukovarsko-srijemska županija potrošila nešto više od 650 tisuća kuna.

Prvi je to Javni poziv poljoprivrednicima ove godine, a 52 poljoprivrednika dobilo je gotovo 660 tisuća kuna.

„Poziv je otvoren tek krajem godine jer smo rebalansom proračuna dizali neke iznose za potpore mladim poljoprivrednicima, kao i unaprjeđenje genetskog potencijala što smatramo da je prednost ove županije, ali i budućnost. Nadamo se da će ova potpora zaista dati doprinos razvoju i unaprjeđenju naše poljoprivrede”, istaknula je Magdalena Parat pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu najavivši veće potpore iduće godine.

Na poziv Vukovarsko-srijemske županije pristiglo je ukupno 117 zahtjeva.

„Drago nam je što se ljudi javljaju, to je znak da postoji poduzetnički duh i želja za iskorakom. U tom pravcu idu i svi naši programi, želimo da sve kreće od naših poljoprivrednih proizvoda, da razvijamo prehrambene djelatnosti, ali i da se fokusiramo na povrtlarstvo i voćarstvo. Drago nam je što su to korisnici prepoznali”, istaknuo je Dekanić.

Kazao je i da će u sljedećim godinama nastojati strože precizirati namjenu novca, budući da nije jednostavno odlučiti je li bolje dati veći broj potpora manjih iznosa ili manji broj potpora s većim iznosima.

„Napravit ćemo nove kriterije, nove programe za dodjelu i nagodinu ćemo imati veća sredstva”, najavio je.