Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić održao je danas, u maloj županijskoj vijećnici, u Vukovaru, radni sastanak s predsjednicom Uprave Podravke d.d. Martinom Dalić. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje u vidu traženja prostora kroz koji bi Podravka d.d. na prostoru Vukovarsko – srijemske županije mogla proširiti svoje poslovanje i otvoriti mogućnost šire sirovinske osnovice.

– Cilj i želja Podravke je smanjiti uvoz poljoprivrednih i inih sirovina, koje koristimo u našoj proizvodnji, te ih supstituirati sa poljoprivrednim proizvodima koji su proizvedeni u Hrvatskoj  –  istaknula je Dalić nakon sastanka.

Dodala je i kako vjeruje da će se komunikacija sa Vukovarsko – srijemskom županijom nastaviti kroz već započete projekte, ali i kroz mogućnosti koje donose nadolazeće godine – posebice one iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji predstavlja višegodišnji financijski okvir.

– Sigurna sam da će biti prilike za projekte i poslove koji će donijeti korist stanovnicima ove županije te se uklopiti i u Podravkin proizvodni program i potrebe – poručila je.

Župan Dekanić je pak rekao kako je cilj županije da bude vidljiva i prisutna u svim područjima života, a posebice u gospodarskim krugovima u Republici Hrvatskoj.

– Proizvodnja na ovom području je sve organiziranija, pa i mogućnosti rastu iz dana u dan. Županijski projekti rastu, a veliki broj ih se bliži i svome završetku, pa je sukladno tome nužno izraditi studije isplativosti i sondirati tržište kako bi na vrijeme uočili gdje ima prostora za plasman naših proizvoda na tržište – naglasio je župan.

Sastanak s Upravom Podravke, kaže župan, održan je baš na tu temu i bio je iznimno konstruktivan.

– Dogovorena je daljnja suradnja na način da ćemo Podravku promptno izvješćivati o modelima i mogućnostima koje nudimo kako bi suradnju realizirali na obostrano zadovoljstvo i ostvarili dobru proizvodnju – zaključio je Dekanić.