Judo klub “Vinkovci” danas je u dvorani Ekonomske škole u Vinkovcima organizirao međunarodni turnir pod nazivom “Higl Open 2022”. Na ovom turniru sudjeluje oko 550 natjecatelja, uzrasta U-8 do U-23, iz čak 7 zemalja. 

Turnir je posvećen Željku Higlu, poginulom branitelju u Domovinskom ratu, a poseban značaj mu daje to što se zapravo održava u vrijeme kada se prisjećamo i svih tužnih obljetnica stradanja naših mjesta.  

Organizatorima na kvalitetno organiziranom turniru, a svim natjecateljima želim puno sreće i osvojenih medalja, te da se svojim domovima vrate s lijepim uspomenama iz naše Županije.

– Ovo je veliki međunarodni turnir koji je okupio preko pet stotina natjecatelja u spomen na hrvatskog branitelja Željka Higla koji je ostavio dubok trag u vinkovačkom judu, u judu Vukovarsko – srijemske županije – rekao je župan Damir Dekanić prije samog otvorenja turnira. 

Dodao je i kako može samo poželjeti sreću natjecateljima, te da se nada kako će iz naše županije i grada Juda kući ponijeti samo lijepe uspomene.