Svim učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim zaposlenicima u školstvu, sretnu i uspješnu  školsku 2020./2021. godinu, koja počinje danas, 7. rujna i u Vukovarsko-srijemskoj županiji, župan Božo Galić uputio je čestitku: 

„Drage učenice i učenici, poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, cijenjeni roditelji!

Svaka nova školska godina donosi i nove izazove, a posebno je pamte prvašići kojima je to prvi korak u osnovnoškolsko obrazovanje. Početak ove, školske godine 2020./2021. jedinstven je po zdravstvenim uvjetima i epidemiološkim mjerama uvjetovane pandemijom koronavirusa kojih se moramo pridržavati. Zbog toga učenje o primjeni tih mjera postaje važan dio obrazovanja jer se na taj način svi zajedno prilagođavamo „novom normalnom“. 

U nadi da će se uvjeti obrazovanja na području Vukovarsko-srijemske županije i cijele Hrvatske što prije normalizirati, želim svim učenicima, a posebno vama prvašićima, koji danas po prvi puta sjedate u školske klupe, puno uspjeha u učenju, stjecanju novih znanja, spoznaja i kompetencija, da uz dječju zaigranost svoje školsko vrijeme provodite što bolje i uspješnije. Vjerujem kako ćete upoznati nove prijatelje i sklapati prijateljstva koja će vas pratiti tijekom svih godina školovanja i kako ćete međusobno surađivati, pomagati jedni drugima i tako lakše izvršavati školske obveze.

Nastavnicima i profesorima pred kojima je još izazovnija školska godina od prethodnih želim puno strpljenja, mudrosti i uspjeha u motivaciji, odgoju i obrazovanju učenika, uz izraze podrške i ohrabrenja da ustrajete u vašoj plemenitoj odgojno-obrazovnoj misiji. Naši učenici naša su budućnost, zalog opstojnosti i razvoja društva, posebno na području Vukovarsko-srijemske županije.

Cijenjenim roditeljima želim puno strpljenja, razumijevanja i dobre volje u odgoju svoje djece sa željom da vam se ispune nadanja i očekivanja, da vaša djeca postignu što bolje ocjene i dobre rezultate.

Svima želim uspješan početak nove školske godine!“