Župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je danas Općinu Lovas te održao radni sastanak s načelnicom Općine Tanjom Cirba i njenim suradnicima a na kojemu su razgovarali o sljedećim temama: rekonstrukcija državne ceste D2 u naselju Opatovac nakon izgradnje sustava vodovoda i kanalizacije, izgradnja hladnjače i uspostava Centra za navodnjavanje, projekt zimske luke u Opatovcu, projekt navodnjavanja, problematika akumulacije Opatovac i ostalim projektima Općine Lovas.

Tom prigodom je načelnica Cirba istaknula: “Razgovarali smo o gospodarskim projektima s kojima želimo doprinijeti razvoju ovoga kraja. Sa zadovoljstvom ističem kako imamo povećani broj djece i u osnovnoj školi i u vrtiću, a ove godine upisujemo u prvi razred 17 učenika, što je najveći broj djece do sada.

Cilj nam je omogućiti našim žiteljima, a posebno mladima, ostanak i opstanak u našoj općini ali i kvalitetniji život svima.

Tijekom sastanka istaknuli smo najvažnije projekte a to su izgradnja Zimske luke u Opatovcu koja je vrijedna 25 mil.kuna, zatim projekt navodnjavanje i akumulacija u Opatovcu u  kojeg je dosada uloženo 30 mil.kuna za što treba odraditi tehniku daljnje njegove realizacije te projekt izgradnje hladnjače u vrijednosti 20 mil.kuna, za koju u ovom trenutku razgovaramo o izradi projektne dokumentacije, a bila bi za korištenje naših poljoprivrednih gospodarstava.

Nama je svako radno mjesto važno i tu nastojimo maksimalno učiniti što možemo, a  imamo i potporu našega župana i Vukovarsko-srijemske županije.“

Župan Galić je istaknuo kako se u petak 20.07.u Vinkovcima potpisuje Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema te kako očekuje da i projekti  Općine Lovas budu uvršetni u Sporazum, uz ostali 10 strateških projekata, među kojima  je izdvojio Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura i Drvno-tehnološki centar. Naveo je kako su to isključivo gospodarski projekti.

Pohvalio je rad i dobru suradnju s Općinom Lovas te obećao podršku Županije kao i dosada.

Na sastanku su sudjelovali i gospodarstvenici s područja općine Lovas te su župana Galića upoznali s radom, kao i problemima s kojima se susreću u svom poslovanju.