Svečanost dodjela nagrada i priznanja održana je u dvorani Gradskog muzeja Vukovar.

O nagrađenima je odlučivao Ocjenjivački sud u kojem su se nalazili Branka Cvitković, umirovljena nacionalna prvakinja HNK u Zagrebu i red. prof. Sveučilišta Libertas u Zagrebu, Vjekoslav Janković, prvak drame HNK u Osijeku i izv.prof. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Pere Eranović, ak.glumac, član Drame HNK u Splitu. 

Ocjenivački sud je najboljom predstavom u cjelini proglasio predstavu “Od jutra nisam stao”, Une Vizek u režiji Nane Šojlev i produkciji Satiričkoga kazališta “Kerempuh” iz Zagreba, kojoj je pripala nagrada “Vanja Drach”.

Nagrada “Fabijan Šovagović” za najbolju glumicu dodijeljena je Lindi Begonja za ulogu Čistačice u predstavi “Cabaret preko veze” autora i redatelja Ivana Lea Leme u koprodukciji Satiričkoga kazališta “Kerempuh” i Kazališta “Moruzgva” iz Zagreba., te glumici Ani Mariji Veselčić za ulogu u predstavi “Domaši” koje je i autorica i redateljica, a koja je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije iz Splita.

Nagradom Fabijan Šovagović“ za najboljega glumca nagrađeni su i vinkovački glumac Vladimir Andrić za ulogu u predstavi “Štajga” Ivane Šojat, u režiji Jasmina Novljakovića i produkciji vinkovačkoga Gradskog kazališta “Joza Ivakić”, kao i Goran Grgić za ulogu Waltera u predstavi „Dekorater“ Donalda Churchilla, u režiji Nine Kleflin i produkciji zagrebačkog kazališta „Lectirum“.

Nagradu “Ivo Fitzi” za najbolje glumačko ostvarenje glumca do 28 godina života ponio je Bernard Tomić za ulogu u predstavi/autorskom projektu “Flex” u režiji Ivana Penovića i izvedbi „Kunst Teatra & UO Punctum“ iz Zagreba.

Nagrada “Nada Subotić” za najbolje glumačko ostvarenje za mladu glumicu do 28 godina dodijeljena je Moniki Vuco Carev za ulogu Monike u predstavi “Laponija” Cristine Clemente i Marca Angeleta, u režiji Nenni Delmestre i produkciji HNK Split.

Nagradu “Nevenka Filipović” za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Matija Šakoronja za ulogu Zrksa u predstavi “Huligan” Marine Pejnović, Paška Vukasovića i Matije Šakoronje, u režiji Paška Vukasovića i produkciji zagrebačkoga Kazališta “Mala scena”.

Festivalsko vijeće dodijelilo je dvije nagrade:  nagradu “Ivo Gregurević” za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu Jošku Ševi, akademskom glumcu i redovnom profesoru na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te nagradu “Zvonimir Torjanac” za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti i dugogodišnjem pokrovitelju Festivala glumca, županu Boži Galiću.

U ime Festivalskog vijeća, nagradu je županu Galiću uručio predsjednik Vijeća Joško Ševo, uz nazočnost brojnih uzvanika i nagrađenih glumaca.

Župan Galić zahvalio se na nagradi ali i svima koji na bilo koji način sudjeluju u održavanju Festivala, te je na kraju i svečano zatvorio ovogodišnji i najavio idući 28. Festival, sljedeće godine Županji