U sklopu Vinkovačkog jesenskog sajma gospodarstva i poduzetništva na 51. „Vinkovačkim jesenima“, danas je održan Poslovni uzlet Vukovarsko-srijemske županije što ga već nekoliko godina provodi Poslovni dnevnik, a u Vinkovcima ga organizira s partnerima – Gradom Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskom županijom.

Glavni urednik Poslovnog dnevnika i voditelj projekta Poslovni uzlet, Mislav Šimatović, rekao je:  „Ovim projektom koji je proveden u 30-ak gradova, educiramo male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove. Kroz Poslovni uzlet, mladi poduzetnici edukacijom stječu snažan alat za podizanje svoga znanja i kompetencije. Želimo potaknuti poduzetnike na inventivan pristup i tako postići konkurentnost na tržištu“ , podsjećajući da u Hrvatskoj 65 posto zaposlenih radi u malim i srednjim tvrtkama.

Župan Božo Galić u svojem obraćanju nazočnima podsjetio kako je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostvareno puno projekata novcem EU i vjeruje da će Poslovni uzlet donijeti boljitak Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Na poslovnom uzletu u Vinkovcima bila je panel rasprava o potporama u gospodarstvu  Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca, edukacije na temu „Gdje mi je nestao novac i kako ga opet stvoriti“ i „Strategija upravljanja ljudskim potencijalima“, predstavljen je strateški marketing – „Stvaranje turističke destinacije“, a predstavljeni su i Vinkovci kao najstariji europski grad. 

U sklopu Poslovnog uzleta održan je i Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova gdje su se predstavili mladi poduzetnici.