U Palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić primio učenike i njihove mentore osnovnih i srednjih škola Vukovarsko – srijemske županije koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili prvo mjesto u školskoj godini 2015/2016.

Učenici, njih 11 i njihovi mentori tom su prilikom zahvalili županu na prijemu i istaknuli probleme s kojima se susreću u radu. Problemi su pretežno prostorni, manjak opreme i instrumenata za rad (mikroskopi, glazbeni instrumenti i sl.), manjak financijskih sredstava za putovanja na natjecanja i dr. 

Župan Galić je čestitao učenicima na uspjehu te dodao: – Izuzetno sam ponosan na njih i na rad njihovih mentora i profesora. Državnim prvacima nije lako postati. Želja nam je pomoći koliko god možemo kako bi se poboljšali uvjeti rada i da što bolje i kvalitetnije mogu nastaviti svoje školovanje. –

Učenik petog razreda OŠ Zrinskih iz Nuštra, Filip Runjaić o svom uspjehu nam je rekao: – Bio sam na državnom natjecanju iz raketnog modelarstva u Sinju na kojemu sam osvojio prvo mjesto u – raketa s padobranom. Mentor mi je Darko Krajinović

Učenica 2. razreda srednje Glazbene škole Josipa Runjanina i Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, Petra Karaban, flautistica, koja redovito ostvaruje odličan uspjeh kako u flauti tako i u ostalim predmetima, na dodjeli Oskara znanja, najznačajnijeg priznanja u obrazovanju, kojim se nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori, osvojila je Oskara znanja za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju. Uz Petru, nazočile su i njezine nastavnice: profesorica flautePetra Marković i korepetitorica Tamara Krajnović.