Potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske i ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martinu Dalić primio je župan Božo Galić, sa svojim suradnicima.

Održan je sastanak na kojem su razgovarali o brojnim temama, a među ostalim su: Aktualni pokazatelji stanja u gospodarstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji i raspoloživi resursi koji mogu potaknuti gospodarski rast (struktura gospodarstva, makroekonomski pokazatelji, zaposlenost i nezaposlenost, problematika obrtništva); Pokrenute inicijative i projekti koji mogu potaknuti gospodarski rast (poduzetnička infrastruktura, potporne institucije, centar kompetencija, agro-klaster d.o.o., geotermalni izvori), kao i Zakon o strateškim investicijskim projektima i nacrt zakona o upravljanju državnom imovinom u kontekstu jačanja investicijskog potencijala.

Prijemu i sastanku su nazočili i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te saborski zastupnici Stevo Culej i Mladen Karlić.

Tijekom svojeg boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić u pratnji župana Bože Galića posjetila je tvrtku Spačva d.d. Vinkovci, gdje ih je dočekao predsjednik Uprave dr.sc. Josip Faletar.

Tom prigodom je potpredsjednica Vlade i ministrica Dalić obišla pogon u kojoj se proizvode seljački pod, vrata i peleti te je pritiskom na gumb svečano pustila u rad novi furnirski nož.

Nakon obilaska pogona održan je sastanak s predstavnicima Uprave Spačva d.d., kao i s drvoprerađivačima s područja Vukovarsko-srijemske županije.