Prema već ustaljenoj praksi posjete predstavnika Vukovarsko-srijemske županije jedinicama lokalne samouprave, te upoznavanja s njihovim radom i problemima koje imaju, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci.

Kako potaknuti razvoj pograničnog područja Hrvatske, te kako stvoriti jednake životne uvjete u svim krajevima Lijepe naše, bile su neke od tema radnog sastanka župana Galića i načelnika Općine Drenovci Jakše Šestića.

Na sastanku se razgovaralo i o sljedećim temama: Problematika razvoja komunalne infrastrukture na području Općine Drenovci; Razmatranje problematike u školstvu; Razmatranje poticajnih mjera za gospodarski razvoj Općine Drenovci kroz uvrštenje područja Općine Drenovci u odredbe Zakona o poticanju ulaganja u područje grada Vukovara, te drugih razvojnih projekata Općine Drenovci; Razmatranje razvoja gospodarstva i poljoprivrede Općine Drenovci kroz osnivanje Agro – klastera d. o. o. i Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Drenovci d. o. o. za usluge; Razmatranje problematike u muzejskoj i knjižničnoj djelatnosti Općine Drenovci; Razmatranje problematike izmjene članka 65. Zakona o šumama i povećanja postotka za plaćanje šumskog doprinosa za JLS te problematike osiguranja potrebne šumske sirovine za lokalne poduzetnike i za ogrjev lokalnom stanovništvu.

Istaknuto je kako je u gospodarski zaostalom dijelu Hrvatske posebno zabrinjavajuće stanje je u Cvelferiji, koja sve teže prate i usporeni slavonski korak, a sve više gubi stanovništvo jer mladi ali i cijele obitelji odlaze izvan RH.

“U ovoj općini ima jako puno problema, gospodarskih i demografskih, ovaj dio Cvelferije je najnerazvijeniji dio našeg kraja i posebnu pozornost i pažnju ćemo obratiti na ovaj dio, na Drenovce, i na druge općine Cvelferije,” istaknuo je ovom prilikom župan Galić.

Osim lokalne potpore potrebne za gospodarski iskorak slavonskih sredina neophodna je i jača potpora države rekao je načelnik Šestić, te naveo: “Svako mjesto ima budućnost, ovo je prekrasna klima ali potrebne su poticajne mjere, država mora ovakvim rubnim mjestima dati veći značaj u poticanju gospodarstva.”