U najmlađem gradu u Hrvatskoj, Otoku, uspješno je započela dvodnevna manifestacija ”Sajam kulena” u organizaciji Grada Otoka i Otočke razvojne agencije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na 16.Otočkoj kulenijadi održanoj danas u Otoku, najboljim je kulenom proglašen onaj Josipe Spajić iz Otoka, drugo je mjesto pripalo kulenu Dragana Modica iz Bošnjaka.

Na kulenijadi je ocijenjeno ukupno 47 uzoraka kulenova. Otočku je kulenijadu otvorio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je u svom pozdravnom govoru istaknuo da se Slavonija nalazi na raskrižju, ali da je uvjeren da Slavoncima dolaze bolja vremena.

Zlatno odličje osvojio je Ilija Jelović iz Županje sa dva uzorka, te Adam Zvonarević iz Starih Mikanovaca. Osim toga uručeno je 24 srebrna, 12 brončanih odličja, te šest priznanja.

Nakon dodjele priznanja najboljim proizvođačima uslijedila je degustacija ocijenjenih kulena 16. Otočke kulenijade koju su uspješno organizirali Udruga uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja i Grad Otok.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je Zbor mladih Gracija te Tamburaški sastav ”Zlatno klasje”.

Na kulenijadi su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik župan Josip Dabro, te mnogi drugi uzvanici.