U organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije uspješno su održani 14. Pčelarski dani, a koje je otvorio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U okviru već tradicionalnih dana pčelara bio je održan i Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda sa stručno-edukativnim skupom na kojem su sudjelovali 50-ak izlagača i predavača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske.

„Analizirajući protekle godine ovdje je prošlo više tisuća pčelara i gostiju građana koji vide neke svoje interese.“ – rekao je predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stipo Rimac.

V.d. tajnica Hrvatskog pčelarskog saveza Ankica Dušević rekla je kako je ovo je prilika da se građani upoznaju s pčelinjim proizvodima ali i da pčelari čuju nove informacije te nabave opremu koja im nedostaje. Također je dodala kako je u Hrvatsku tijekom prošle godine uvezeno oko 1.100 tona meda i kako je slavonski med u postupku priznavanja pred tijelima EU poslije čega će se moći govoriti o njegovoj prepoznatljivosti na tržištu.