Danas je tvrtku Unidal d.o.o. u Vinkovcima posjetio župan Božo Galić, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Vinkovaca Ivanom Bosančićem i  voditelj Hrvatske udruge sindikata Vukovarsko-srijemske županije Nikolom Kaseljem.

Razgovarali su s predstavnicima tvrtke Dragom Osrečkim i Stjepanom Rožmarićem o proizvodnji kao i o poslovanju tvrtke koja se bavi izradom proizvoda od kovanog željeza za autoindustriju.

Župan Galić, obilazeći tvornicu i saslušavši informacije o poslovanju tvrtke, pozitivnim rezultatima ali i o planovima za buduće razdoblje,  rekao je: „Unidal je nekadašnji Dalekovod u Vinkovcima. Izuzetno mi je drago da dobro posluje.  Godišnje proizvode 3,8 tisuća tona proizvoda od kovanog željeza, 95% svog proizvoda izvoze, a zapošljavaju  180 ljudi. Vukovarsko-srijemska županija i naša razvojna agencija će im pomoći i biti potpora u pripremi projekata za EU fondove što će povećati njihovu proizvodnju, konkurentnost, proširiti njihovo poslovanje, stvoriti nove dodane vrijednosti i značajni broj novih radnih mjesta.“

Unazad nekoliko godina proizvodnja je povećana za 25% a ove godine planirano je povećanje za dodatnih 9%. Veliki dio proizvoda se odnosi na krajnike upravljačkih sklopova za sve renomirane marke osobnih automobila, dok manji dio otpada na proizvodnju opreme za dalekovode.

Tvrtka danas podmiruje sve obveze prema dobavljačima i državi, redovito isplaćuje plaće i kao stabilan gospodarski subjekt Unidal nastoji privući sredstva iz fondova EU kako bi se unaprijedila proizvodnja i tehnološka modernizacija.