Danas na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ Izgradnja studentskog doma u Vukovaru“, a koji su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petrić te dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke prof.dr.sc. Mirko Smoljić.

Tako će studenti Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru konačno dobiti dugoočekivani studentski dom.

Potpisivanju Ugovora nazočili su: predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Petar Barišić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara dr.sc. Ljiljana Blažević te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Ministrica Žalac rekla je kako se radi o projektu koji se provodi kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” , te je istaknula: – „Moram naglasiti da je ovo samo početak dobre suradnje. Jako me veseli što će studenti imati priliku doći u Vukovar, studirati u njemu te samim time postaju i njegovim građanima“.

Dekan Smoljić  istaknuo je kako je za Veleučilište danas veliki dan, te je naveo: -„Danas imamo 920 studenata od kojih je veliki broj iz ostalih krajeva Hrvatske. Studentski dom će značiti zaokruženu cijelu priču po pitanju standarda i kvalitete studiranja naših studenata te se iskreno nadam kako ćemo do kolovoza 2018. godine i useliti.“

U okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga “Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju”, zemljište s pravom građenja Veleučilištu “Lavoslav Ružička” dodijelio je grad Vukovar prije devet godina.

Ukupna vrijednost projekta je 22.931.080,83, od toga su ukupni troškovi 22.911.080,83 kn, a vlastita sredstva Veleučilišta su 20.000,00 kn. Za izgradnju je predviđeno 20.273.474,12 kn, a za opremanje studentskog doma 1.916.351,25 kn. Studentski dom imat će 2 kata i 108 ležajeva, a trajanje projekta je 28 mjeseci.