Povodom Dana Općine Bošnjaci, u zgradi Šumarskog muzeja u Bošnjacima održana je Svečana sjednica, a kojoj su nazočili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik župana Zdravko Kelić.

Župan Galić je u prigodnom govoru svim stanovnicima čestitao dan njihove Općine te pohvalio rad načelnika i njegovih suradnika.

Nakon svečane sjednice župan Galić, zajedno s načelnikom Općine Andrijom Juzbašićem, podno Spomen obilježja kod kapelice u Bošnjacima, položio je vijenac za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

„U protekle dvije godine s ciljem što kvalitetnijeg života u Općini Bošnjaci u razne projekte – poput obnove Vatrogasnog doma, dvije mrtvačnice, izgradnje parkinga rekonstrukcije cesta, te 25 kilometara nogostupa – uloženo je 5.500.000 milijuna kuna.– Za EU fondove kandidirali smo projekte vrijedne preko deset milijuna kuna. Usmjerili smo se na nerazvrstane ceste i na Slavonsku kuću za ruralni razvoj. Taj projekt je vrijedan oko 7.300.000 kuna, on je i prihvaćen.“ – rekao je načelnik Andrija Juzbašić, te dodao kako im je stavljanje u funkciju Slavonske kuće iznimno važno, jer je Općina Bošnjaci postala prepoznatljiva u kontinentalnom turizmu o čemu svjedoče brojke od preko tisuću noćenja tijekom 2016. godine.