Povodom obilježavanja Međunarodnog dana i tjedna Arhiva, u prostoru Arhivskog sabirnog centra u Vinkovcima, dr. sc. Sandra Cvikić iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održala je znanstveno predavanje na temu: „General-bojnik Otmar Babić u kulturi sjećanja na Prvi svjetski rat“. Predavanje je dio znanstveno-istraživačkog projekta „Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština“, u kojem se ispituju odnosi države i društva Kraljevine SHS/Jugoslavije prema materijalnim i nematerijalnim ostavštinama Prvog svjetskog rata.

U svojem predavanju, dr. sc. Cvikić osvrnula se na problematiku kolektivnog pamćenja na Prvi svjetski rat u razdoblju Kraljevine SHS/Jugoslavije, koje je bilo pod velikim utjecajem tada aktualnih političkih okolnosti, te na život generala Otmara Babića, koji je, osim posvećenosti vojničkom zvanju, ostavio i zapise o vlastitom, svakodnevnom životu u međuratnim Vinkovcima, kao i pjesme koje je pisao tijekom života. To se istraživanje, između ostalog, provelo i na temelju arhivske građe koja se čuva u Arhivskom sabirnom centru u Vinkovcima.

Okupljenima su se uoči predavanja obratili i ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez te pomoćnik ravnatelja Instituta Ivo Pilar dr. sc. Dražen Živić. Znanstvenom predavanju prisustvovao je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević.