U prostorijama Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru održana je završna konferencija projekta „Uređenje vodnog puta rijeke Dunav kod Sotina od 1321 do 1325 rkm“.
Naručitelj i nositelj ovog projekta je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a vrijednost mu je 5.786.443,03 eura, sufinancirano kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine, u iznosu od 4.918.476,58 eura. U ime naručitelja sve sudionike završne konferencije pozdravila je u ime resornog Ministarstva ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe dr. sc. Duška Kunštek.

Projekt je započeo 1. listopada 2020., a završava 31. prosinca ove godine. Cilj je projekta vidljiv kroz povećanje stupnja sigurnosti plovidbe rijekom Dunav tijekom cijele godine te kroz poboljšanih uvjeta plovnosti na osnovnoj mreži Rajnsko – Dunavskog TEN-T koridora, čime su ujedno ostvareni preduvjeti za daljnji razvoj riječnog prometa u Republici Hrvatskoj.
Osim predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Grada Vukovara i Hrvatske gospodarske komore na završnoj konferenciji u ime Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat.