Danas je u Vukovaru održana Završna konferencija projekta „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC – Vukovar“ čiji je nositelj Grad Vukovar, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 21.293.090,71 kn, od čega EU financiranje iznosi 18.069.316,77 kn, a ostatak je osiguran od strane Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Projekt je obuhvatio unutarnje uređenje i kompletno uređenje zgrade Poly u Poslovno inovacijskom centru Vukovar. U istoimenoj zgradi smještene su tri sastavnice BIC-Vukovar: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva i Edukacijski centar.

Na konferenciji je prisustvovao ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje ugovaranje Tomislav Petric te pomoćnik ministra poduzetništva Mikel Čivljak.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočile su Gabrijela Žalac, direktorica Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o i Zrinka Čobanković, zamjenica pročelnice u Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i EU poslove.