U Vinkovcima  je održana završna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Vinkovci”. Nositelj projekta je Grad Vinkovci u partnerstvu s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca „VIA“ i Tehnološkim parkom Vinkovci, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 21.352.779,28 kuna. Projekt se provodio u okviru poziva “Razvoj poslovne infrastrukture” koji je financirala Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

Izgradnjom i opremanjem Poduzetničkog inkubatora Vinkovci poboljšati će se dostupnost poslovne infrastrukture i poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima što će doprinijeti jačanju razvoja poduzetništva i otvaranju novih radnih mjesta kako u Vinkovcima, tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Novi poslovni objekt površine je 1.861,03 m² koju čine: 5 proizvodnih prostora, 13 uredskih poslovnih prostora, upravni dio zgrade te konferencijska dvorana i višenamjenska dvorana. Objekt je multifunkcionalan, energetski učinkovit te pristupačan osobama s invaliditetom.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili direktor Tehnološkog parka Vinkovci Josip Gilja, gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao je zamjenik župana Josip Daboro, savjetnici župana Krešimir Markić Tomislav Borković te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.