U prostorima nuštarske školeodržana je završna konferencija projekta Jačanje STEM vještina kroz ekologiju u Osnovnoj škole Zrinskih Nuštar (EKO-RURAL4STEM), 100 % financiranog iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. Ukupna vrijednost projekta je 738.453,84 eura.

Uz nositelja, Osnovnu školu Zrinskih Nuštar, partneri na projektu su Centar kompetencija d.o.o.  za istraživanje i razvoj, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i odjel za elektroničke sustave Norveškog  sveučilišta za znanost i tehnologiju.

Svi sudionici, osim usavršavanja STEM vještina, povećali su i svijest o važnosti zaštite okoliša, očuvanja bioraznolikosti i utjecaju klimatskih promjena na cijeli ekosustav.

Projektom je uključeno više od 200 djece u aktivnosti projekta kroz izvannastavne aktivnosti za STEM vještine, IKT, poduzetništvo i aktivno građanstvo. Također, projektom su preuređeni školski prostori čiji rezultat su četiri novoopremljene multimedijske učionice.

Uz mnoge  sudionike  ove konferencije, u ime Vukovarsko-srijemske županije događaju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc. dr. sc. Jadranka Mustapić Karlić.