U Iloku je održana završna konferencija uspješno provedenog  projekta “Interakcija za integraciju”  koji je prijavljen na javni poziv: „Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“. Cilj projekta je jačanje prekogranične suradnje kroz socijalnu revitalizaciju pograničnog područja i pružanje potpore Hrvatima u  Bosni i Hercegovini putem unapređenja socijalnih usluga.

Partneri u projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Ilok i Caritas biskupije Mostar-Duvno i Trebinje Mrkan, a Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije pružila je potrebnu stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta. 

Ukupna vrijednost projekta je 42 698,16 eura te su partneri u projektu nabavili opremu za odjele pojačane njege, posudionici ortopedskih pomagala i kuhinju, čime su podigli kvalitetu usluga za korisnike ustanova. 

Projekt „Interakcija za integraciju“ financiran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te dijelom i sredstvima Vukovarsko-srijemske županije. U ime Vukovarsko-srijemske županije završnoj konferenciji prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.