Nositelj projekta, Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji – Tko se boji sutra još?, održala je završnu konferenciju trogodišnjeg projekta „Dan kao san“.

Projekt je u potpunosti financiran iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ukupne vrijednosti 25.000,00 eura za prvu godinu provedbe.

Cilj je projekta povećanje kvalitete socijalnih usluga i kvalitete života te smanjenje socijalne isključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Projektom se osnažilo i osamostalilo 19 djece i mladih s teškoćama u razvoju. Aktivnosti prve godine programa obuhvatile su svakodnevne radionice u opremljenim prostorima Udruge, 48 zajedničkih kreativnih radionica, organizirane izlete u prirodi po Slavoniji i Baranji, dvije glazbene radionice te četiri edukacije za roditelje djece s teškoćama u razvoju kao i uređenje i opremanje glazbene prostorije te prostorije sa sportskom opremom.

Na završnoj konferenciji prisustvovala je viša stručna suradnica za zdravstvo Martina Romoda iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.