U prostorijama Gradskog muzeja Vukovar održana je Završna konferencija programa „Zajedno u najboljim godinama“-faza II. Nositelj je Europski dom Vukovar, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Vukovar i Zavod za socijalnu rad područni ured Vukovar.

Konferenciju su otvorile izvršna direktorica Europskog doma Vukovar Dijana Antunović Lazić i voditeljica projekta Mira Stanimirović. Predstavljeni su rezultati projekta u kojem je zaposleno 25 žena iz ranjivih skupina s posebnim osvrtom na žene žrtve obiteljskog nasilja, one s invaliditetom, starije od pedeset godina, najviše srednje stručne spreme na poslovima koji uključuju brigu i skrb za krajnje korisnike, odnosno potporu i pomoć u svakodnevnom životu osoba u nepovoljnom položaju s posebnim naglaskom na osobe starije životne dobi. Žene su kroz projekt radile osam mjeseci, a skrbile su o 177 osoba starije životne dobi iz Vukovara i Bršadina, odnosno osoba koje se nalaze u nepovoljnim ekonomskim i sociološkim prilikama, a žive na udaljenim ili teško dostupnim mjestima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 163.169,42 eura, a u 85%-tnom iznosu financiran je iz Europskog socijalnog fonda. U ime Vukovarsko-srijemske županije događaju je prisustvovala zamjenica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijana Dujmić.