U Županji je održana završna konferencija EU projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Županji“. Nositelj projekta je grad Županja, vrijednost ukupno prihvatljivih troškova iznosi 3.985.758,75kn, a 85% troškova, odnosno 3.387.894,90kn, je sufinancirano iz Kohezijskog fonda. Reciklažno dvorište je nadzirani ograđeni prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina različitih vrsta otpada.

Projekt su predstavili predstavnica projektnog tima i direktorica Lokalne razvojne agencije „Vjeverica d.o.o.“ Ana Cvitković-Komesarović i direktor Čistoće Županja d.o.o. Ante Klanac. Cilj projekta je potaknuti i povećati odvajanje i prikupljanje problematičnog otpada, manjih količina glomaznog otpada i drugih korisnih sastavnica komunalnog otpada iz kućanstava radi smanjenja odbacivanja takvog otpada u miješani komunalni otpad ili u okoliš. Rezultati projekta su izgrađeno, opremljeno i uspostavljeno funkcionalno  reciklažno dvorište; 214,71 tona prikupljenog otpada u izgrađenom i opremljenom reciklažnom dvorištu u Županji; resursi uštede kroz poboljšanje gospodarenja otpadom te smanjenje COzbog recikliranja materijala.

U ime župana Bože Galića nazočne je pozdravio član uprave trgovačkog društva EKOS d.o.o. Zoran Pandža koji je tom prilikom istaknuo značaj ovog projekta za područje grada Županje i pohvalio napore koji se ulažu kako bi gospodarenje otpadom podigli na višu razinu. Naglasio je da gospodarenje otpadom znači ne samo očuvanje okoliša nego i stvaranje nove sirovine i nova radna mjesta i da treba konstantno raditi na podizanju svijesti stanovništva o značaju gospodarenja otpadom.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na konferenciju su prisustvovali viša savjetnica Helena Valentić i stručni suradnik Mladen Periša djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj.