Danas je u prostorijama UO za međunarodnu suradnju i EU poslove Vukovarsko-srijemske županije održan prvi sastanak koji je okupio sve partnerske institucije s hrvatske strane  u provedbi projekta „EMBER- Ever- Moving Border Emergency Response“ .

Na sastanku su definirane osobe koje će sudjelovati u radu Radne grupe koja će svojim radom izraditi Analizu zaštite i sustava spašavanja i operativnih snaga tijekom poplava u lipnju 2013. i svibnju 2014. te ocijeniti primijenjena rješenja i postupke.

Vukovarsko- srijemska županija je nositelj projekta vrijednog 579.851,46 eura koji je odobren iz programa IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska- Srbija 2007. – 2013. Partneri iz Hrvatske su Agencija za razvoj Vukovarsko- srijemske županije Hrast d.o.o. i Državna uprava za zaštitu i spašavanje, partneri iz Srbije su Sekretarijat vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Fond „Evropski poslovi Autonomne pokrajine Vojvodine“, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Projekt je započeo s provedbom 06.10.2016. godine, a trajat će 15 mjeseci. Cilj projekta je podiči razinu pripravnosti u hitnim slučajevima poplava u općinama prekograničnog područja uz rijeku Savu.

Na sastanku je ispred Upravnog odijela za međunarodnu suradnju i EU poslove prisustvovala  Danijela Barišić, voditeljica projekta „EMBER“,  Zrinka Čobanković, zamjenica pročelnice te Magdalena Markasović, stručna suradnica.