Proteklog vikenda u Svetom Petru u Šumi u Istri održana je tradicionalna i vrlo priznata manifestacija “S klobasicom u Europu”. Manifestacija je to koja svake godine okuplja brojne proizvođače autohtonih kobasica i drugih mesnih delicija iz cijele Hrvatske, ali i nekoliko susjednih zemalja.

Događaj ima sajamski i natjecateljski karakter, a dio svoje ponude, u organizaciji Vukovarsko – srijemske županije i Agro-klastera d.o.o., predstavili su i uključili u natjecanje mali proizvođači  te OPG-ovi s područja županije.

Rezultati ocjenjivanja potvrdili su kvalitetu proizvođača i proizvoda u našoj županiji, a za odabir najboljih bilo je zaduženo 20 stručnjaka iz Hrvatske i Slovenije. U konkurenciji 194 pristigla uzorka u različitim kategorijama, proizvođač Brčić d.o.o. iz Vrbanje proglašen je šampionom u kategoriji kulenove seke dok je OPG Juraj Sabljak odnio titulu vicešampiona u kategoriji autohtone slavonske kobasice. Osim navedenih, zlatne medalje dobili su i Kulin Delić d.o.o. iz Babine Grede te Poljoprivredno prerađivačka braniteljska zadruga Babogredski feniks u kategoriji autohtone kulenove seke, a u Slavoniju su stigle i četiri srebrna priznanja.