U vinkovačkoj svečanoj dvorani Barun Trenk, održano prestižno kuharsko natjecanje 15. “Zlatna jabuka”, u sklopu ovogodišnjeg Sajma zdravlja, koja je okupila veliki broj kuhara iz najeminentnijih hrvatskih restorana i hotela, te je održano i 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa.
Cilj Hrvatskog kuharskog kupa je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude pomoću koje natjecatelji svojom kreativnošću i konkretnim doprinosom oblikuju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.
Od davno zaboravljenih mirisa i okusa iz škrinje autohtone stare kuhinje hrvatskih jela, na ovogodšnjoj “Jabuci” želja je oživjeti stare, izvorne, tradicijske recepture Slavonije i Srijema, ali kroz način suvremene gastronomije. A ove godine sudjelovalo je 9 ekipa koje su svojom kreativnošću i inventivnošću stvarale umjetnička djela.
Zamjenik župana Josip Dabro prigodnim riječima pozdravio je sve nazočne organizatore i uzvanike, te svečano otvorio 15-tu Zlatnu jabuku, i sada već jubilarni Hrvatski kuharski kup. Istaknuo je kako se kroz promociju kuharske i slastičarske struke, i kroz kulinarska natjecanja, biraju najbolji od najboljih, te je rekao: -„Ovaj gastro-fest postao je i poznat i prepoznat, što je najbolje vidljivo u broju sudionika kojih je svake godine sve više. Manifestacija nadilazi uske prostore Vukovarsko-srijemske županije, te na najbolji način promovira i predstavlja bogatu gastro-kulturnu baštinu Slavonije i Srijema. To je najukusniji i najslađi način turističke promidžbe slavonskih krajeva, jela naših starih, kulture i tradicije, pred kojom onaj tko je kuša obično nema zamjerke. Želim puno uspjeha u natjecanju i neka najbolji pobijedi!“
Natjecatelj Dario Špehar iz hotela „Jezero“ iz Plitvičkih jezera, ukupni je pobjednik ovogodišnje Zlatne jabuke, a drugoplasirani je Marin Sambolek iz hotela „Turist“ iz Varaždina.