Vukovarsko-srijemska županija nastavila je tradiciju darivanja učenika posebnog odjela Osnovne škole A.G. Matoš Vinkovci. Prigodni blagdanski paketići i ovog su Božića razvukli osmijeh na dječja lica, učenici su se zahvalili pjesmom i plesom.

Ove je godine, kaže župan Damir Dekanić, podijeljeno gotovo tisuću poklona, kako humanitarnim udrugama i društvima, tako i školama koje pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju. OŠ Antun Gustav Matoš jedna je od njih, paketiće su primila 74 učenika.

„Na ovaj način želimo skrenuti pažnju da su to najpotrebitiji članovi našega društva, da se svi moramo senzibilizirati i omogućiti im što ljepši i što ugodniji život, ali i olakšati skrb svima onima koji se brinu za njih”, istaknuo je župan Dekanić.

Posebni odjeli s učenicima s poteškoćama u razvoju u ovoj vinkovačkoj školi postoje već 30 godina. Trenutno imaju pet razrednih odjela, sedam odgojno obrazovnih skupina, jedan produženi stručni postupak i ukupno 74 djece.

„S učenicima rade edukatori i rehabilitatori kojih je, nažalost, jako malo. Dobar dio nastave je nestručno zastupljen, ali svi ljudi koji rade u posebnim odjelima idu na dodatne edukacije i zaista se trude i rade s učenicima kojima ništa ne nedostaje”, rekao nam je ravnatelj Dario Dragun dodavši kako je inkluzija budućnost zajednice pa sva djeca u školi zajednički sudjeluju u brojnim aktivnostima.

Zahvalio je Županiji na odličnoj dugogodišnjoj suradnji i pomoći koja je posebno vidljiva u adaptaciji posebnog odjela škole.