Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije proveo je Javni poziv za sufinanciranje/financiranje programa javnih potreba u sportu Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu. Kroz program Financiranje stručnih kadrova u nogometu financirat će se rad 12 nogometnih trenera s područja cijele županije koji treniraju djecu do 18 godina. Potpisani su ugovori s devet nogometnih klubova, vrijedni ukupno 120.960,00 eura, a sve s ciljem osiguravanja stručnog kadra za treniranje najmlađih i stvaranje kvalitetnih igrača.

„Prvi puta ove godine Vukovarsko-srijemska županija preko svoje Zajednice sportova pomaže trenerima koji rade isključivo u mlađim kategorijama. Niti jedan od ovih trenera neće se pojavljivati u treniranju seniora, a s time želimo potaknuti razvoj i stvaranje mladih igrača na području naše županije. Procijenili smo da kvaliteta i rad s djecom opadaju na ovom području i na ovaj način želimo poboljšati stanje” 

rekao je tajnik Saveza Miroslav Vitković dodavši kako su osim ovog natječaja, raspisana još dva: za sufinanciranje trenera drugih sportova, njih čak 11, te za opremu i rekvizite, za što je ukupno osigurano 266 tisuća eura.

Trener u mlađim kategorijama HNK Cibalia Vinkovci Mladen Bartolović jedan je od uključenih u ovaj program.

„Sigurno da je ovaj projekt hvalevrijedan, pogotovo za klubove koji su u financijskim problemima. Ovo omogućava da klubovi dobiju kvalitetnog trenera koji će raditi s djecom i tu nam je potrebna stručnost. Treneri ne uče djecu samo nogometne vještine, važno je da se oni kroz nogomet razvijaju i u ljudskom smislu, odnosno da znaju životne osnove i da se razviju u dobre ljude”

istaknuo je Bartolović.

Iako je prvotno u planu bilo sufinanciranje deset trenera, svih 12 pristiglih prijava je zadovoljilo uvjete natječaja te su se osigurala dodatna sredstva kako bi svi zainteresirani imali pravo na sufinanciranje.

„Kao i u svemu, ako želimo napredak i sigurnu budućnost, moramo ulagati u one koji poučavaju mlade i prenose svoja znanja i vještine na njih, kao i u mlade i njihove uvjete rada. Danas su podijeljeni ugovori za nogometne trenere, ali moram reći da će u sljedećim natječajima gotovo ista sredstva biti dodijeljena trenerima drugih sportova, a osigurana su sredstva i za opremu koja nedostaje za kvalitetan rad po našim mjestima, posebice rubnim, odnosno slabije razvijenim područjima“

zaključio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.