Čak 28 braniteljskih udruga s područja naše županije ostvarilo je pravo na financijsku potporu u sklopu Javnog poziva „Psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata“, za koje je osigurano 27 tisuća eura. U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru predstavnici udruga potpisali su i preuzeli ugovore, a za provedbu programa dobili su od 400 do 1800 eura.

 „Svakako da je to nama nedostatno, kao i svim drugim udrugama, ali moramo se snalaziti i na druge načine, od ministarstava, donacija i slično. Kao udruga bavimo se psihosocijalnom pomoći hrvatskim braniteljima i ostvarivanju njihovih prava, uključivanja u rehabilitacijske centre i sve što neki branitelj ne može ostvariti, mi mu se stavljamo na raspolaganje i pomažemo mu”

rekao je predsjednik Udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i dopredsjednik Udruge dragovoljaca veterana Republike Hrvatske Milan Draženović.

„Ove je godine za braniteljske udruge osigurano 27 tisuća eura, a odobreno je 28 zamolbi. Nastojimo financirati najbrojnije i najaktivnije udruge koje imaju kvalitetne programe, a sve sa željom očuvanja digniteta Domovinskog rata te prenošenja istine o Domovinskom ratu na mlađe generacije koje u priču prvenstveno želimo uključiti kroz sportska događanja, odnosno memorijale koji nose imena naših poginulih prijatelja“

istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.