Članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – Podružnica Vukovarsko – srijemske županije održali su izbornu skupštinu. Na Dnevnom redu našlo se deset točaka, koje su prihvaćene jednoglasnom odlukom prisutnih.

Županijska podružnica aktivno je sudjelovala u svim aktivnostima organiziranim od strane Koordinacije braniteljskih udruga Vukovarsko – srijemske županije kao što su obilježavanje tužnih obljetnica i sudjelovanje u organizaciji događaja za braniteljsku populaciju.

„Podružnica ima svaki radni dan uredovne dane od 8 do 11 sati i stoji na raspolaganju i pruža svaku pomoć svojim članovima, ali i ostalim braniteljima i članovima njihovih obitelji“, poručili su iz Udruge.

Upravni odbor donio je jednoglasnu odluku da se predsjednikom Podružnice imenuje mr.sc. Dragutin Guzovski, dok je na mjesto njegovom zamjenika izabran Ljubo Karaman.

Osim toga, predstavljen je i plan rada. Podružnica Vukovarsko – srijemske županije planira nastaviti aktivno raditi na promicanju istine o stradanjima hrvatskih branitelja, posebno onih koji su bili u srpskim koncentracijskim logorima. Nastavit će i s obilježavanjima značajnih godišnjica, ali u planu imaju i pokretanje programa obilaska svih koncentracijskih logora na području Republike Hrvatske, uz financijsku pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja.

„Tim putem bismo htjeli odati počast svim našim prijateljima logorašima koji su prošli kroz logore diljem zemlje pod nazivom projekta „Putevima srpskih zločina“.“, istaknuli su na izbornoj skupštini.

Na samome kraju, predsjedavajući se zahvalio svim prisutnim na uspješnom radu te im zaželio puno sreće i zdravlja u budućim projektima.

Podršku članovima prisustvom pružili su vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić te njegov zamjenik Franjo Orešković