U Mikluševcima je održana  XXXVII.  Kulturna manifestacija  „Mikluševci 2022.“ u organizaciji KUD-a  „Joakim Govlja „ iz Miklušavaca.

Program je započeo izložbom umjetničkih slika Vladimira Provčija (Matulji, Rijeka) i izložbom drvoreza Eugena Sopke (Petrovci) u Domu kulture. Kulturno umjetničkim programom „Tragom starih fotografija“  obilježeno je djelovanje 100 godina kulturne djelatnosti Rusina u Mikluševcima.

Najatraktivniji dio programa bio  je  kulturno umjetnički program „Pozdrav ravnici“ u kojem su  pjesmom i plesom predstavili svoju bogatu i živopisnu tradicijsku baštinu i folklor koji ustrajno njeguju na radost mnogobrojnih članova svih dobnih uzrasta i zadovoljstvo brojnih posjetitelja i zaljubljenika u tradicijsku baštinu Rusina.

Organizator ovogodišnje Kulturne manifestacije „Mikluševci 2022.“ je KUD „Joakim Govlja“  Mikluševci pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i supokrovitelja Općine Tompojevci  i  Saveza Rusina RH.

Programu je ispred Upravnog odjela za turizam i kulturu  Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala viša stručna suradnica za turizam Mirna Levaković Lombarović.