Danas je u Regionalnom poslovnom centru u Poslovnoj zoni Lovas održan XIII. Gospodarski forum Vukovarsko-srijemske županije na temu „Unapređenje i poticanje gospodarstva kroz udruživanje i ostvarivanje partnerstva“.

Nazočne je pozdravila načelnica općine Lovas Tanja Cirba. Predstavljeni su projekti općine Lovas „Mladi u poljoprivredi – budućnost“ i „Fostering of cross-border business environment trough development of business competence centres and networks“, koji su financirani sredstvima EU.

Predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Jurica Mateša održao je prezentaciju na temu mogućnosti investiranja na području RH i naše županije.

Prezentacije su održali i Razvojna Agencija Vukovarsko-srijemske županije „Kapitalne investicije na području Vukovarsko-srijemske županije i mogućnosti za gospodarstvenike“, Ured za međunarodnu suradnju TINTL „Mogućnosti za gospodarstvenike na području Srijema“, Lokalna akcijska grupa Srijem „Lokalni razvoj vođen zajednicom“ i Agro-klaster d.o.o. „Razvojni planovi i rezultati rada“ i „Proizvodnja jaja iz slobodnog uzgoja“.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije u ime župana Bože Galića, prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, koja je ujedno održala i prezentaciju „Stanje gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije i mjere za poticanje poduzetništva“.