Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru svečanom sjednicom Vijeća Veleučilišta proslavilo je 18. rođendan, a tim je povodom dekan doc.dr.sc. Željko Sudarić dodijelio nagrade i priznanja zaslužnima. Priznanje su dobili zaposlenici VEVU-a: Mara KružljakAnita Skender i Vladimir Topić dok je zlatna maketa s bistom Lavoslava Ružičke pripala prof. dr. sc. Josipu Vrbošiću i prof. dr. sc. Dariju Đerđi. Za svoj doprinos i djelovanje veliku zlatnu plaketu Veleučilišta s likom Lavoslava Ružičke dobili su doc. dr. sc. Mislav Balković i Nikola Vincetić dok je mala zlatna plaketa Veleučilišta s likom Lavoslava Ružičke dodijeljena predstavnicima  Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji te Vukovarsko-srijemske županije. „Na rođendan našeg prvog nobelovca Lavoslava Ružičke slavimo Dan Veleučilišta i 18. rođendan. Postajemo punoljetni i samim time dobivamo nove obveze i zadatke. Iznimno smo zadovoljni našom infrastrukturom i ljudskim potencijalima. Dakle, danas se prvi i posljednji put svečana sjednica održava na ovom prostoru i vjerujemo da ćemo krajem ove godine preseliti u nove prostore i tako našim studentima pružiti izvrstan studentski standard“, rekao je dekan dodavši kako će preseljenjem u Radnički dom dobiti prostorne kapacitete, prijaviti dva nova diplomska studija iz područja prava i ekonomije te planiraju s partnerom iz Zagreba otvoriti studij sestrinstva. Kako ističe, na taj će način zatvoriti znanstveno-stručnu notu Veleučilišta i u Vukovarsko-srijemsku županiju dovesti 1.500 studenata što će biti jedan vrlo velik uspjeh.

„Dobro se sjećam razdoblja kada je Veleučilište počinjalo s radom. Bilo je problema i nedoumica je li ono potrebno ili nije, hoće li to dovesti do smanjenja kvalitete određenih studija i slično. Evo na 18. rođendan vukovarskog veleučilišta mogu slobodno reći da je ono izuzetno uspješno, da se kvaliteta studenata prati i da je ona vrlo dobra što se može vidjeti prema mjestima zapošljavanja i onome što oni pružaju, i definitivno napreduje, kako u infrastrukturnom smislu, tako i u profesorskom kadru te povećanju broja programa. Ono što me posebno veseli je činjenica da, uz brojne studente iz naše i susjednih županija, dobar dio studenata iz susjedne Vojvodine, predstavnika hrvatske nacionalne manjine, sve više bira Vukovar za mjesto studiranja. Neki od njih ovdje i ostanu što je izuzetno važno jer je svaki novi mladi obrazovani čovjek dobrodošao u našu županiju“, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić napomenuvši kako u svim programima u kojima Veleučilište traži potporu, Županija je uvijek na raspolaganju, naravno uz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara preko kojeg se sufinanciraju sportski tereni te se u budućnosti očekuje izgradnja studentske kuhinje.

Vukovarsko veleučilište u prošloj je akademskoj godini brojalo 1.120 studenata, a ovogodišnja će brojka biti poznata tek nakon zaključenja upisa u jesenskom roku.