Gradski muzej Vukovar ugostit će postav četvrtog kruga foto natječaja Volim svoju županiju.

Otvorenje izložbe „Volim svoju županiju“ održat će se u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar, Županijska 2, 21. Siječnja (utorak) 2019.godine u 11:00 sati.

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ Hrvatske zajednice županija pokrenut je 2016. godine s ciljem promocije svih hrvatskih krajeva i poticanja autora fotografija na razmišljanje o posebnostima svojih županija. Prve godine provedbe natječaja prijavljeno je šestotinjak fotografija, a prošlogodišnji je odaziv oborio sve rekorde s prijavljenih 3667 radova gotovo 2000 autora. Sve radove možete vidjeti u galeriji na poveznici: http://www.hrvzz.hr/projekti/volim-svoju-zupaniju

Najbolje fotografije, one koje čine postav izložbe, birao je stručni žiri na čijem je čelu profesionalna fotografkinja Marija Milin. „Dio sam ovog projekta, i to vrlo rado, i sve mi je draži, a svoju funkciju nazvala bih umjetničkim direktorom, stručnim selektorom, iako me zovu šefica žirija. Nije lako odabrati 20ak fotografija između sve više njih, prošle godine cca 4000. Toliko je, naime, bilo prijava. Ta brojka govori o nečemu, a to je da ljudi gledaju oko sebe, svjedoče ljepoti svoje zemlje/županije, i možda na kratko vrijeme, zauzeti i obuzeti time, zaboravljaju na neke druge, manje lijepe stvari. Neki od njih nisu umjetnici, ne znaju oblikovati svoje aspiracije, ali neki to prilično uspješno rade, i tome mi svjedočimo iz godine u godinu, gledajući te naše izložbe“, ističe hrvatska fotografkinja svjetska glasa.

Izložbu u našoj županiji otvorit će župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, a sudionicima će se kratko obratiti i autor najbolje županijske fotografije Miroslav Šlafhauzer.