Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, uručio je donaciju mandarina vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću povodom božićnih i novogodišnji blagdana. Kao i svake godine prijateljska nam županija donirala je 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji a povodom humanitarne akcije pod nazivom „Božićni poklon Vukovaru od Dubrovačko-neretvanske županije“.

Tom prigodom župan Dobroslavić je rekao:  „Ovo je sedmi put kako naša županija daruje vukovarce mandarinama. To je znak i potpore i prijateljstva. S Vukovarsko-srijemskom županijom surađujemo na brojnim europskim projektima, zajednički sudjelujemo u uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu i premda smo udaljeni povezuje nas mnogo toga, ne samo emocije iz rata nego i poratni razvoj. Želim najaviti da ćemo sudjelovati u akciji sanacije vukovarskog Vodotornja s donacijom u iznosu od 100 tisuća kuna koju ćemo uplatiti tijekom ovog mjeseca.“

Župan Galić primio je donaciju te je predao povjereniku Caritasa Vukovarskog dekanata fra Vjenceslavu Janjiću, kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije.

„Zahvalan sam Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji na pomoći tijekom svih godina kao i na dosadašnjoj odličnoj suradnji. Imamo dobre i prijateljske odnose između naših dviju županija i nadam se  kako ćemo i dalje dobre odnose razvijati. Oni su županija koja je po razvijenosti naprednija. Vjerujem kako će naša županija krenuti u tom smjeru razvoja i napretka. Hvala na donaciji, i nadam se kako ćemo i mi moći na neki način njima uzvratiti. Također, hvala  im što podržavaju akciju obnove Vodotornja i na tome što primaju radnike iz naših krajeva koji rade u turizmu.“ – rekao je župan Galić.

Fra Janjić kaže da su mandarine namijenjene građanima Vukovara, ali isto tako siromašnima koji su na popisu u kartoteci.

„Mi imamo za našu župu oko 250 korisnika, svaka župa ima svoj Caritas i mora se brinuti za svoju sirotinju. Međutim, kada imamo puno robe onda podijelimo po čitavom dekanatu koji čini deset župa. Dakle, svaka župa se brine za svoju sirotinju, svoje siromahe.“ – rekao je fra Janjić.

Župan Dobroslavić, za vrijeme boravka u Vukovaru, posjetio je Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Javnu ustanovu Memorijalni centar u DR-u.