Zahvaljujući suradnji i prijateljstvu između Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci te gostiju iz Poreča i Virovitice Vinkovčanke i Vinkovčani još su jednom uživali u koncertu oko sto izvođača na otvorenom, na pozornici ispred vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića.

“Naša djeca koja pohađaju glazbenu školu zaista su, poznato je, talentirana i darovita, no vrlo često nemaju priliku pokazati svoj talent. Ovo je prilika predstaviti se svome gradu”, rekla je ravnateljica vinkovačke Glazbene škole Dinka Peti dodavši kako je sve krenulo s promocijom harmonike, a razvilo se do projekta u koji se žele uključiti glazbene škole diljem Lijepe naše.

Mi smo večeras ovdje jedan mali simfonijski orkestar što je nevjerojatan uspjeh i vjerujem da ćemo svoju radost uspjeli prenijeti našoj publici zahvalni na vremenu koje nam je naklonjeno za muziciranje na otvorenom”, zahvalno je istaknula Peti najavivši još takvih događaja u skorije vrijeme.

U koncertu je uživao i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić pohvalivši sve mlade talente koji su danas došli u Vinkovce pokazati svoje glazbeno umijeće.