Proslava Vinkova u Iloku započela je u petak uz već dobro poznati gastro, vinski i tamburaški doživljaj za sve domaće i njihove goste, a završena je na sam blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, čiji su zagovor i blagoslov brojni vinari zazvali kako bi im ova godina donijela obilne plodove te kako bi njihov svetac grožđe zaštitio od bolesti, mraza, tuče i svega onoga što mu šteti.

Vinkovo u Iloku manifestacija je kulture, običaja, srijemske kapljice i delicija, a kvalitetu svega ponuđenog svake godine potvrdi više tisuća posjetitelja koji se rado vraćaju u naš najistočniji grad u Hrvatskoj. Brojni su posjetitelji kroz četiri dana obilježavanja Vinkova obilazili iločke vinarije u kojima su kušali najfinija vina i specijalitete kao što su šaran na rašljama, čobanac, pečene kobasice i slaninu te tako proživjeli ono što nudi ova hrvatska vinska prijestolnica.

Ulicama Iloka i ove su godine prošli lipicanci i njihovi jahači koji su u svečanim nošnjama za posebne prigode i pokladna jahanja obišli svoje sumještane, a onda i tradicijskom pjesmom obilježili početak radova u vinogradima u ovoj godini.