Srednja strukovna i Tehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima ugostile su Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva crvenog križa Vinkovci koje je okupilo više od 250 mladih, iz 14 osnovnih i sedam srednjih škola. Osim teorijskog dijela, natjecatelji su pokazali svoje znanje i u onom praktičnom – pružanju prve pomoći. Današnji pobjednici svoj će put nastaviti na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa Brodsko – posavske, Požeško – slavonske i Vukovarsko – srijemske županije, a oni koji se i tada pokažu najboljima imat će priliku svoje znanje pokazati na državnoj razini. „To je jedan krug čije djelovanje mi počinjemo u dječjim vrtićima, nastavljamo u osnovnim i završavamo u srednjim školama. Stvaramo krug volontera koji će biti članovi interventnog tima i sastavni dijelovi naših operativnih snaga sustava civilne zaštite“, o važnosti ovakvih natjecanja govorio je ravnatelj vinkovačkog Crvenog križa Branko Tomić, a svoj doprinos cijelom procesu svakako daje i Vukovarsko – srijemska županija. „Mi u sklopu svojih javno zdravstvenih kampanja i politika potičemo i promičemo ovakve i slične događaje kako bi probudili svijest mladih o važnosti ovakvih tema, ne bi li svi sutra imali priliku razvijati bolje društvo jednakih prilika za sve, odnosno društvo s više međusobne tolerancije i uvažavanja“, istaknuo je pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović

Najbolji u kategoriji osnovnih škola, odnosno u kategoriji pomladak bili su učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Vinkovaca, natjecanje na drugom mjestu završili su osnovnoškolci iz Tordinaca dok su trećeplasirani bili školarci vinkovačke Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. U kategoriji mladi najviše znanja pokazali su vinkovački gimnazijalci, mjesto iz njih zauzeli su srednjoškolci Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci dok su na trećem mjestu završili učenici vinkovačke Tehničke škole Ruđera Boškovića.

Učenici svih škola pokazali su zavidno znanje i izvrsno su se snašli „na terenu“, ali osim toga, svojim su primjerom pokazali kako svi moraju misliti i paziti jedni na druge. „Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci jedno je od najboljih u Hrvatskoj i ponosni smo na njih u svakom smislu, bilo kada je u pitanju pružanje pomoći u nekim izvanrednim situacijama ili obiteljima u potrebi, ali i u samoj ideji širenja ideje i misije Crvenog križa. Inspiracija su mnogim generacijama. Ovoliki roj mladih na jednom mjestu znači da su naši osnovnoškolci i srednjoškolci osviješteni humanitarno i uvijek su voljni pružiti ruku pomoći osobama u potrebi. Nadam se da će i na budućim natjecanjima nastaviti promovirati naš grad i okruženje u najboljem svjetlu“,zaključio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.