U prostorijama profesionalne vatrogasne postrojbe Vinkovci održan je sastanak Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su nazočili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, potpredsjednik skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković, zamjenik direktorice Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast Ilija Cota, te Hrvoje Radman ispred Odjela za međunarodnu suradnju u EU poslove Vukovarsko-srijemske županije.

Na sastanku je bilo riječi o trenutnom položaju vatrogastva u našoj županiji, i Operativnom programu ruralnog razvoja iz kojeg se mogu povući sredstva za opremanje i izgradnju vatrogasnih objekata i opreme.

– Sredstva iz ove mjere treba iskoristiti, a naša razvojna agencija će prezentirati kako i na koji način se to može ostvariti u suradnji sa vatrogasnim društvima. Siguran sam da dosta toga možemo realizirati – naglasio je župan.

Članovima vatrogasne zajednice predstavljeni su projekti RECALL i DR SHARE, koji su u provedbi, na kojima je županija nositelj ili partner.