Danas je u Vinkovcima održana uvodna konferencija projekta „Nabava autousa za Polet d.o.o. Vinkovci“.  Konferencija ima za cilj informirati javnost o projektu, te o planovima, dinamici realizacije i očekivanim rezultatima projekta.

Pozdravne riječi nazočnima uputio je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, dok je osnovne inforamacije o projektu predstavio direktor Polet d.o.o. Vinkovci Mijat Kurtušić.

Ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU nazočio je pomoćnik ministrice Dado Jelić, dok je ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture bila nazočna voditeljica Službe za pripremu poziva, odabir projekata i ugovaranje Iva Fistonić.

Ukupna vrijednost nabave 7 novih solo gradskih poluniskopodnih autobusa iznosi 14.999.999,96 HRK.  Navedeni iznos sufinanciran je iz Kohezijskog fonda EU i državnog proračuna u iznosu 11.999.999,97 kuna.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a provedbom istoga riješit će se problem voznog parka, za koji je karakterističan veliki broj prijeđenih kilometara i stariji tipovi motora, koji ne zadovoljavaju norme Europske unije za smanjenom emisijom CO2 plinova. Osim EU normi, problem je ekološki, jer takvi autobusi zagađuju prostor kojim se kreću, odnosno grad Vinkovce i okolna mjesta.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.