U prostorima restorana Orion u Vinkovcima održana je tiskovna konferencija na temu jedinstvene nagrade kazališne publike „Joza“ koju je utemeljilo vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić u suradnji sa medijskim kućama Novosti d.o.o. i Plavom vinkovačkom televizijom. Nagrada „Joza“ po drugi put će biti dodijeljena za najbolju domaću i gostujuću predstavu te najboljeg glumca i glumicu na daskama vinkovačkog kazališta tijekom protekle 2022. godine. Nakon prošlogodišnjeg postolja u hrastu ono je ove godine izrađeno u orahu te je ravnatelj Gradskog kazališta Zdenko Rečić istaknuo kako će svake godine nagrada imati različito postolje u svrhu promocije našeg kraja. Po njegovim riječima prošle godine je odigrano 30-ak domaćih i 50-ak gostujućih predstava među kojima je 2500 gledatelja izabralo najbolje. Među kuponima gledatelja koji su glasali dobitnike godišnje kazališne pretplate izvukli su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović, pročelnica gradskog Odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmićte predsjednik županijskog ogranka HND-a Željko Draženović.

Direktorica programa Plave VTV Biljana Pavlović zahvalila je najzaslužnijima za nagradu „Joza“ – kazališnoj publici i djelatnicima kazališta dok je direktorica Novosti Marija Gerovac nagradu nazvala izuzetno pozitivnom pričom koja nadilazi lokalne okvire.

Svečana dodjela nagrada održat će se 27. siječnja u Gradskom kazalištu uz voditelje programa Biljanu Pavlović i Franu Ridjana. U popratnom programu nastupit će The Karambol. Ulaz je za sve slobodan.